Dielektrikum

IonoFil - dielektrikum a huzal eróziójához

A dielektrikum különösen a huzal eroziójához!

A mosogató terület dielektrikumainak tapasztalatával és sikerével az oelheld új célokat tűzött ki. Míg a kiváló minőségű szénhidrogénekkel végzett süllyedő erózió évtizedek óta bevált, a dróterózióban még mindig vizet használnak. És bár számtalan hátrány kapcsolódik hozzá.

A kobalt kimosódása és ezért a korrózió is olyan probléma, amelyet nehéz ellenőrizni, főleg keményfém megmunkálásakor. Ezért döntött úgy az oelheld az erodáló ipar vezető vállalataival és a Leuveni Egyetemmel (Belgium), hogy kutatási projektbe kezd egy szénhidrogén alapú dielektrikum kifejlesztése érdekében, amely közvetlenül a huzalvágási technológiához igazodik.

Az eredmény neve IonoFil.

Mindenekelőtt a keményfém lyukasztók élettartama rendkívül megnövelhető a kobalt-kimosódás kizárásával. Ennek a fejlődésnek köszönhetően a víz komplex és költséges ionmentesítése gyantákkal, korrózióvédelem - a feldolgozás előtt, alatt és után -, valamint a közeg gyakori cseréje. Ha az IonoFil a huzal eróziójának dielektromos eleme, kisebb szikrahézagok lehetségesek, amelyek lehetővé teszik kisebb belső sugarak létrehozását azonos huzalátmérővel. A felületek minősége ugyanolyan mértékben növekszik, ami Ra 0,01μm-ig terjedő érdességi szintekkel lényegesen gyorsabban és könnyebben elérhető, mint vízzel.

Meggyőző érv, különösen azokban az időkben, amikor az ipar folyamatosan magasabb minőségi követelményeket támaszt szállítóival és a gyártott alkatrészekkel szemben.

Letölthető anyagok:

Dielektrika-DE.pdf

 

Az IonoFil dielektrikumunkat az EDM huzalra különösen a következők jellemzik:

  • Kobalt nem mosható ki keményfémmel
  • Jobb felületi tulajdonságok
  • Nincs korrózió az alkatrészeken és a gépen
  • Jobb precíziós megmunkálás
  • Kisebb szikrahézagok
  • Nincs mikrobiológiai szennyeződés
  • Kevesebb hőütés
  • Kevesebb hőrepedés

 

 

 

Contact us

 

+36 30 310 3354 - Telefon

bővebben

Location

 

6400, Kiskunhalas, Alsószállás 40.

bővebben

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

Hívjon Bennünket!

Hírlevelünk

Iratkozzon fel Oelheld Magyarország friss információkért, termék infókért. Adatkezelésünk